Víz Világnap 2020

Fotózz és rajzolj, írj kreatívan!

A NYÍRSÉGVÍZ Zrt. szolgáltatási területén

2020. évben is meghirdeti rajz – és képregény, valamint fotó – és irodalmi alkotás pályázatát a szolgáltatási területén lévő általános iskolák alsó – és felső tagozatának tanulói, valamint középiskolás diákjai számára.

Milyen korcsoportokban indulhattok a Pályázatokon?

1. korcsoport: általános iskola alsó tagozatos tanulói
2. korcsoport: általános iskola felső tagozatos tanulói
3. korcsoport: középiskolai diákok

Elvárások a rajz és/vagy képregény pályázattal kapcsolatosan:

  • a 2020. évi Víz Világnapi témának és a korcsoportoknak megfelelő rajz, festmény, plakát vagy képregény
  • eredeti, ötletes pályamunkák, amelyek tetszőleges technikával készülhetnek
  • egy tanuló maximum 2 rajzot/2 plakátot A/4, A/3 és/vagy A/2-es méretben és egy képregényt (max. 5 oldal A/5-ös méret) készíthet

Elvárások a fotópályázattal kapcsolatosan:

  • a 2020. évi Víz Világnapi témának és a korcsoportoknak megfelelő saját készítésű fotók, 3-5 fotóból álló sorozat
  • legalább 10x13 cm méretben és/vagy digitális formában
  • egy tanuló maximum 3-5 fotóval pályázhat

Elvárások az irodalmi pályázattal kapcsolatban:

  • a 2020. évi Víz Világnapi témának és a korcsoportoknak megfelelő 1 vers vagy max. 2 oldalas (arial 12-es betűméret 1,5 sorköz) prózai alkotás.

Kérjük, a pályaművek hátoldalán minden pályázó tüntesse fel alkotása nevét, korát, osztályát, iskoláját, felkészítő tanárát és elérhetőségét (postai cím, telefonszám), továbbá az adatvédelmi törvény előírásainak megfelelően kérem a szülőket, a csatolt hozzájárulási nyilatkozat kitöltésére és az alkotásokkal történő visszaküldésre.

A NYÍRSÉGVÍZ Zrt. mindhárom korcsoport első helyezetteit jutalomban részesíti, a nyertesek nevét és iskoláit honlapunkon közzétesszük.

A pályaművek beérkezési határideje: 2020. április 30.

Beérkezés postai címe: NYÍRSÉGVÍZ Zrt. 4401, Nyíregyháza, Tó út 5. Pf. 290. A borítékra írják rá: VÍZ ÉS KLÍMAVÁLTOZÁS

A visszaküldött pályamunkákkal és az aláírt hozzájárulási nyilatkozattal az alkotók tudomásul veszik, hogy munkáik a NYÍRSÉGVÍZ Zrt. tulajdonába kerülnek, azok kiadványaikban és honlapukon közzétételre kerülhetnek.

Víz Világnap Nyíregyházán a Víztoronynál.
A NYÍRSÉGVÍZ Zrt. és a Felső – Tisza – vidéki Vízügyi Igazgatóság
munkatársai Víz Világnapi nyílt napot tartanak Nyíregyházán, az Arany János utcai Víztoronynál 2020. március 20 – án, 09:00 és 15:00 óra között.
Figyelem! A szigorú előírások miatt a Víztoronyba óvodás korú gyermekek egyáltalán nem, általános iskoláskorú gyermekek pedig kizárólag a csoportot kísérő pedagógus és a cég munkatársainak jelenlétében mehetnek fel!

Tavasztól késő őszig bemutató napok a szennyvíztisztító telephelyeken
Áprilistól októberig a Társaság munkavállalói bemutató napokat tartanak az I. és II. sz. Szennyvíztisztító Telephelyen (Nyíregyháza, Westsik Vilmos út 1. és Hárfa utca). A bemutató napokra általános – és középiskolai, valamint főiskolai, egyetemi és felnőtt csoportok jelentkezését várjuk.

Mindkét helyszínre (Víztorony és áprilistól szennyvíztisztító telepek) kizárólag előzetes jelentkezés alapján lehet regisztrálni a pratmail [dot] nyirsegviz [dot] hu e-mail címen, vagy a 42/523-600/1200-as melléken.

Szemléletformáló programok a NYÍRSÉGVÍZ Zrt. szervezésében