Tájékoztatás

A NYÍRSÉGVÍZ Zrt. tájékoztatja tisztelt felhasználóit, hogy megelőző intézkedésként a cég szolgáltatási területén lévő valamennyi víziközmű létesítmény – víztermelő telepek, szennyvíztisztító telepek, víztornyok – látogathatóságát átmeneti időre felfüggeszti. A lakosság számára kiemelt fontosságú a folyamatos, biztonságos szolgáltatás, ezért ezen telephelyekre visszavonásig csak és kizárólag a NYÍRSÉGVÍZ Zrt. munkavállalói és az illetékes hatóságok képviselői léphetnek be.
Elhalasztjuk a Víz Világnapja alkalmából meghirdetett nyílt napokat és programokat is, a látogatások későbbi időpontjáról tájékoztatni fogjuk felhasználóinkat.
Egyúttal ezúton is kérjük ügyfeleinket, bejelentéseiket elsősorban írásban (elektronikus elérhetőség: ugyfelatmail [dot] nyirsegviz [dot] hu, postai cím: 4401 Nyíregyháza, Pf. 290.; Fax: 06-42/523-610) vagy telefonon (06-42/523-623) intézzék. Hibaelhárítás bejelentése e-mailen: hibabejelentoatmail [dot] nyirsegviz [dot] hu; vagy telefonon: 06-42/523-600.

Koronavírus megelőzés, felkészülés

Fontos tudnivaló: a vírus vízzel nem terjed!

Viszont cseppfertőzéssel terjed: köhögéssel, tüsszentéssel, kilégzéssel kerül a környezetbe, majd a közelben tartózkodó másik emberre. Ezen kívül a fertőzött felületek és tárgyak megérintésével a vírus a kézre kerülhet, ami aztán az archoz, szájhoz, orrhoz érintve bejuthat a szervezetbe. Egyelőre nem ismert, hogy pontosan mennyi ideig marad fertőzőképes a vírus a felületeken, annyi azonban bizonyos, hogy az egyszerű fertőtlenítőszerek is elpusztítják. A legfontosabb, amit jelenleg tehetünk, a felkészülés, megelőzés. Otthon és a munkahelyünkön egyaránt fokozottan figyeljünk a személyes higiénés és a kézhigiénés gyakorlatra.

Mi mindent tehetünk a megelőzés érdekében?

• Mossunk gyakran és alaposan kezet szappannal vagy kézfertőtlenítővel.
• Tüsszentés és köhögés esetén használjunk papírzsebkendőt, és azt azonnal dobjuk ki a szemetesbe.
• Lázas és felső-légúti fertőzésre utaló tüneteket mutató beteggel kerüljük a közvetlen érintkezést (pl. kézfogás, ölelés).

Ha betegnek érezzük magunkat:

• Amennyiben tüneteket észlelünk, esetleg koronavírussal fertőzöttnek érezzük magunkat, vagy esetleg külföldön tartózkodtunk, amely területről azóta kiderült, hogy fertőzött vagy fertőzött személlyel kerültünk szoros kapcsolatba, telefonon értesítsük háziorvosunkat.
• Kiemelten fontos: ha betegnek érezzük magunkat, maradjunk otthon, ne menjünk sehová!